Pulau Pinang dilanda banjir paling teruk dalam sejarah

Pulau Pinang dilanda banjir paling teruk dalam sejarah. Kita mendoakan semua warga Pulau Pinang tabah menghadapi ujian. Semoga bantuan dari Warga Tentera dapat meringankan dan menguatkan semangat warga Pulau Pinang. Info terkini, warga Pulau Pinang diberi bantuan ATM. Warga ATM menggangadaikan nyawa dan tenaga untuk rakyat.

Hasil dari Piala Malaysia Akhir Johor vs Kedah , 1

Hasil dari Piala Malaysia Akhir Johor vs Kedah 1. Bola menyatukan 2. Joho cuti esok 3. Tunku Aminah lawa 4. Tunku pakaian simple tapi nampak jelita 5. Ultras JDT datang satu kapal balik dengan tenang 6. Tahniah JDT 7. Bola ada kalah ada menang 8. Stadium tidak terbakar 9. Semua pulang dengan aman. Tahniah pada semua pemain Kedah mahupun JDT. Kita kat muka buku pun patut sokong semangat kesukanan. Elak membenci antara kita. Cewah.. Kahkahkaha Shahkhairul Nizam Ramli Biar Jasa Jadi...

Ini hasil surihati @juidayu_juseli masak untuk kami sekeluarga semalam

Ini hasil surihati @juidayu_juseli masak untuk kami sekeluarga semalam. Dia punya terimgat bawa ke hari ini. Nasib ada mesin oven yang boleh diguna untuk bakar ayam ni. Itu pun timer dah rosak. Ada nak taja mesin oven baru tak? Kahkahkah. #pencarimakan #rajamakanmalaysia #kbba9 #makan #ayampanggang #masaksendiri

THOR RAGNAROK ini huraian yang dapat dikongsikan

THOR RAGNAROK ini huraian yang dapat dikongsikan. 1. Thor Buta Mata Sebelah 2. Ada kakak pula si Thor 3. Rambut Kakak THOR Kembang Bila Marah. 4. Watak HULK boleh bercakap 5. Masa ni ODIN pula mati 6. Thor putus asa 7. Hammer Thor pecah. 8. Thor dapat Kuasa baru 10. ASGARD sebenar adalah RAKYAT. 11. Cerita banyak bercakap dan LAWAK. 12. AKSI kurang. 13. Watak Doktor Stranger pun ada. Harap kau tengok sendiri. Pilih wayang seperti MAXX ( sound surrounding ) memberi IMPAK ketika aksi...

Ramai juga budak sekolah ke atas membeli aiskrim Malaysia

Ramai juga budak sekolah ke atas membeli aiskrim Malaysia. Itu bukan luar biasa, namun yang jadi bukan kebiasaan anak-anak ini membeli Aiskrim Teh Ais. Laku keras mengalahkan Aiskrim Oreo pilihan ramai. Tangga Aiskrim Teh Ais Malaya mula mengambil carta kedudukan. Shahkhairul Nizam Ramli Melihat telatah anak anak membeli Aiskrim Malaya buatan Juidayu Juseli

Pemilihan di dalam mendalami ILMU pelaburan Harta Tanah tidak lagi RAHSIA

Pemilihan di dalam mendalami ILMU pelaburan Harta Tanah tidak lagi RAHSIA. Kini boleh diperoleh di dalam bentuk Buku, Video , eBuku , Seminar serta Personal Coaching. Jadi, pilihan di tangan masing-masing nak yang mahal, murah itu bukan lagi ukuran. Menjadi ukuran cuma daya dan usaha untuk menyertai serta mendalaminya. Pada kau yang memilih untuk menyertai perkongsian di Seremban oleh Khairul Ezuwan dan Harith Faisal pada 5 November 2016 tajaan IJM. Komitment korang hanya RM 50. Ya hanya...

Menikmati makan di Seoul Garden bukan setakat persiapan dari segi perut malah mental pun kena kental

Menikmati makan di Seoul Garden bukan setakat persiapan dari segi perut malah mental pun kena kental. Kau boleh pilih samaada menikmati sup semata atau grill semata. Keduanya disediakan untuk pilihan dan keenakan diri sendiri. Berada di dalam banggunan IOI Putrajaya yang baru juga dibuka. Pilihan makanan untuk kau grill antaranya ayam, daging, ikan dori malah sotong pun ada. Udang, lala , siput serta sayuran ada untuk kau makan. Pilihan makanan sushi juga disediakan untuk kau makan bersama...

Sejak bertugas dalam shift ni, tak perasan bila masa plastik hitam dikirim lagi

Sejak bertugas dalam shift ni, tak perasan bila masa plastik hitam dikirim lagi. Maklumlah, kadangkala bertugas pagi , petang pun ada kadang malam pulang pagi pun ada. Ada satu hari, abam terlupa membawa plastik hitam pesanan surihati. Maka dipesan pada Nafiis untuk dibuang ke rumah sampah diikuti Naufal untuk membantu. Hendak dijadikan cerita, heboh di whatsapp group wanita berkaitan sampah yang dibiarkan dihadapan pintu lif. Surihati perasan plastik hitam tersebut dari rumah kami yang...

Banyak kenderaan keluar dari Alor Gajah

Banyak kenderaan keluar dari Alor Gajah. Hati-hati memandu. Atas highway pun banyak kenderaan berat. Tapi jalan tidak sesak, cuma kenderaan yang laju mencelah kiri kanan jalan. Hati-hati ketika memandu ya. Maaf tiada gambar untuk dikongsi sebab fokus pada pemanduan. Shahkhairul Nizam Ramli Pemandu Berkhemah

Budget untuk mengandung 2018

Budget untuk mengandung 2018. Inilah masanya. Tapi, budget untuk persiapan semasa,sewaktu dan selepas bersalin dah buat budget sekali? Pada bakal pengantin dan bakal-bakal merancang inilah masanya. Perancangan budget peribadi pun perlu diselaraskan juga. Perlindungan juga perlu dirancang untuk diambil jua. Shahkhairul Nizam Ramli Budget rancangan peribadi 2018